Sıkça Sorulan Sorular ?
Neden BrainFit?
Brainfit, değişen çağın getirdiği olumlu ve olumsuz şartlarda bireylerin gelişimlerini tamamlamak ve potansiyellerini kullanabilmeleri için gerekli bir sistemdir. BrainFit, disleksi, dürtüsellik, dikkat eksikliği, odaklanma zorluğu, hiperaktivite gibi konular üzerinde çalışan nörobilimsel bilişsel eğitim programları bütünüdür.
BrainFit neyi başarır?
Brainfit, kişilerin bilişsel becerilerini ve öğrenme becerilerini geliştirerek sosyal, akademik, davranışsal, sanat, spor alanlarında potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve hayatın içine çok daha kolay dahil olmalarını sağlar.
Zihin Check-Up Nedir?
Dünyanın en kapsamlı Bilişsel Ölçüm Testi Zihin Check-Up ile beynin 5 temel alanı olan; dikkat ve odaklanma becerileri, motor yetenekler, sosyal-duygusal beceriler, görsel beceriler ve işitsel beceriler analiz ederek öğrenmenin önündeki kök nedeni bulur. Bu sayede BrainFit beyin egzersizi programları kişiye özel olarak uygulanır.
Neden çocuğumu değerlendirmeliyim?
Bireyler ile yaptığımız değerlendirme, kişinin yaşına göre bilişsel gelişimini ölçümlemektir. Bu değerlendirme sonucunda çocuğunuzun yaşadıklarını, yaptıklarını anlama ve potansiyelini kullanabilmesi adına çözüm odaklı bir bakış açısı kazandırır.
Seslendiğimde çocuğum bana cevap vermiyor, BrainFit bununla ilgili çalışıyor mu?
Evet çalışıyor. Burada dikkatin ilk aşaması hazır bulunuşluktan işitsel becerisine kadar neden cevap vermediğine dair bir çok parametre olabilir. Zihin Check-Up sonucuna göre bireysel bir yol belirleniyor. Zihin Check-Up sonuçlarına göre beceri geliştirilir, davranışlardaki değişimler de süreç içerisinde gözlemlenir.
BrainFit bilimsel bir sistem midir?
Evet, bilimsel bir sistemdir. Genel çerçevede nöroplastisite üzerine çalışmaktayız. 2001 yılından bu yana bilim insanlarının sürekli geliştirmeye ve güncellemeye devam ettiği bir sistemdir.
BrainFit’ten kimler faydalanabilir?
Beynindeki becerileri keşfetmek isteyen çocuktan yetişkene herkes Brainfit'ten faydalanabilir.
Eğitmenleriniz / Öğretmenleriniz kimlerden oluşmaktadır?
Eğitmen olarak BrainFit Beyin Antrenörlüğü serifikalandırmasının ardından psikologlar, çocuk gelişim uzmanları ve beden eğitimi öğretmenleri ile çalışmaktayız.
Disleksi ve öğrenme zorluklarına BrainFit iyi gelir mi?
Evet iyi gelir. Disleksi öğrenme güçlüğüdür. Bireyin hangi alanda zorluk yaşadığını Zihin Check-Up ile tespit ettikten sonra o alanlarda oluşturacağımız nöron bağlantılar sayesinde öğrenmesi ve mantık muhakeme yapabilmesi çok daha kolaylaşacaktır.
BrainFit DEHB'li çocuklarla nasıl çalışıyor?
Brainfit sistemi hareket temelli bir eğitim sistemidir. Her öğrencimize yaptığımız gibi Zihin Check-Up uygulamasının sonrasında 1200 farklı egzersiz programı içinden ihtiyacına yönelik eğitim programı ile çalışılmaktadır. BrainFit egzersizleri kişiye özel olarak uygulanmaktadır.
Çocuğum çok yavaş, sebebi ne olabilir?
Yavaşlık işleme hızı ve algı hızı ile alakalı olabilir. En güvenilir yol Zihin Check-Up yapmak.
Çocuğum heceleri birleştiremiyor, ne yapmak lazım?
Okumak yazmak görsel bir beceri olduğu gibi işitsel bir beceridir de. Burada Zihin Check-Up yapmak ve zorluk yaşadığı alanları belirlemek doğru bir ilk adım olacaktır.
BrainFit, sınava hazırlanan çocuklarla nasıl çalışıyor?
Sınavlarda öncelik anlayarak okumak ve zaman yönetimidir. Çocuğunuzla yapacağımız Zihin Check-Up ile performansını artırmak için hangi alanlarını üzerine çalışılacağını tespit edip o alanları güçlendirmek adına hizmet veriyoruz.
BrainFit egzersiz programı ne kadar sürüyor? Devam zorunluluğu var mı?
Brainfit 4 aylık kurlar şeklinde; iki Zihin Check-Up ve 32 seans şeklinde uygulanıyor. Her kurun sonunda yapılan test ile kişinin ihtiyacı ve ilerlemesi kontrol ediliyor. Bireyin gelişimi ve ailenin beklentisine göre yeni yol haritası çıkarılıyor.
Oyun terapisine ne zaman ihtiyaç duyulur?
Oyun terapisinde psikoterapistin amacı çocuğun günlük yaşamdaki zorlanmalarına dair destek sunmaktır. Travmatik yaşantılar sonrası oluşan travma sonrası stres bozukluğu, bağlanma sorunları, ebeveynden ayrılma sorunları, öfke – kaygı gibi çocuğun kendini regüle etmekte zorlandığı yoğun ve zorlayıcı duygularla baş edememe, okul uyum problemleri, fobiler, fiziksel, cinsel ya da psikolojik ihmal ya da istismar, içe kapanıklık, gece korkuları, beslenme ya da tuvalet süreçleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar, tikler, ebeveyn ilişki problemleri, boşanma, taşınma, yas süreçleri, sınır problemleri, kardeşler arası ilişki problemleri gibi bir çok konu ve daha fazlası oyun terapistinin çalışma alanına girer. Bu nedenle süreç bireysel terapide olduğu gibi her ne kadar içinde oyun barındırsa da kimi zaman zor duygularla baş etmesi gerektiği için zorlayıcı ve yorucu olabilir. Çocuklar bazen ağlayabilir, çocuğun sağlığına ya da gelişimine olumsuz etki edecek davranış ya da durumlarda terapist çok net sınırlar koymak durumunda kalabilir (kendine, oyuncaklara ya da terapiste zarar vermemek gibi).
Oyun terapisi okula uyum sürecinde etkili mi?
Oyun terapisi, çocukların okula uyum sağlamasında ve bu sürecin getirdiği kaygılarla başa çıkmalarında etkili bir terapi yöntemidir.
Oyun terapisi çocuğuma ne kazandırır?
Çocuğun kendini daha iyi anlamasını ve baş etme mekanizmalarını geliştirmesini destekler.
Oyun terapisi haftada kaç kez yapılır?
Oyun terapisi genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere yapılır.
Oyun terapisi kaç seans sürer?
Terapistin değerlendirmesine ve çocuğun yaşadığı zorlukların derinliğine göre seans süresi belirlenir.
Kardeş kıskançlığında oyun terapisi etkili midir?
Özellikle küçük yaştaki çocuklarda oyun terapisi, duygularını ifade etmelerine ve kardeşleriyle olan ilişkilerini keşfetmelerine yardımcı olmak için kullanılır.
Bağlanma sorunları için ne yapabiliriz?
Oyun terapisi önerilir. Oyun terapisi, çocukların duygusal ifade, keşif ve ilişki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılır.