Konu

Brainfit

Okul Öncesi

 

4-6 Yaş

 

BrainFit Junior

 

4-6 yaş aralığındaki okul öncesi çocukların zihinsel gelişimini destekler. Okul öncesi zihin egzersiziyle zihin yapısının gelişimini hedefler.

 

Program Hakkında

 

Özellikle matematik alanında başarılı olabilmesi için mekânsal ve görsel algı becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Çaba gerektirmeden yazı yazma vedeftere kopyalama için psikomotor (kaba/ince motor becerileri) becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Sınıfta daha iyi odaklanma, doğru arkadaşlık kurmak ve okulda başarılı olmak için özellikle negatif olan diğerlerinin duygularının kontrol edilmesi çok önemlidir.

 

 

Brain Fit Junior Kazanımları
 

+Bağımsızlık, güven ve pozitif ruh hali kazanımı ile yaşamdan zevk alma

 

+Mekansal ve Görsel Algı Becerilerinin Gelişimi

 

+İşitsel Becerilerin Gelişimi

 

+Psiko-Motor Becerilerin gelişimi

 

+Yazı yazma becerilerinin gelişimi

 

+Özgüven ve İletişim Becerilerinin Gelişimi

 

 

 

 

 

Akademik Başarı

 

6-18 Yaş

 

BrainFit Scholar

 

BrainFit Programlarının temelini nöroplastisite prensipleri oluşturmaktadır. Kişinin tüm yaşamındaki eğitim ve tecrübe tepki fonksiyonu ve yapısını şekillendiren, 100 milyarlarca hücrenin beyni oluşturduğu, nöronların kapasitesidir.

 

 

Program Hakkında
 

Araştırmalar göstermiştir ki; beynin belirli uyarımlar neticesinde değişim kabiliyeti ve bu değişimin ise öğrenmeye olumlu etkisi vardır. Uzun süren çalışmalar zihin egzersizlerinin zihinsel kapasite üzerinde müthiş etkilerinin olduğunu belirtmektedir. (The Society for Neuroscience, Brain Briefings, December 1997).

 

Nörologlar beynin farklı alanlarının bilişsel ve algısal aktivitelere katkıda bulunduğunu 19.yy'dan bu yana belirtmektedirler. A.R.Luria beynin farklı alanlarının işlevsel sistemler dahilinde birlikte çalışarak okuma, yazma ve matematik becerisi gibi karmaşık zihinsel aktivitelerin üstesinden geldiklerini ve öğrenme sürecinde her beyin bölgesinin çok özel ve kritik bir rolü olduğunu tespit etmiştir. Bir alandaki zayıflık farklı öğrenme süreçlerinin sayısını etkilemektedir.

 

BrainFit Programı kişinin diğer alanlarına göre kıyaslandığında daha zayıf, öğrenme sorunu yaşadığı ve beynin diğer alanlarındaki fonksiyonel sistemin öğrenme kapasitesini de güçsüz bırakan kısımlarla ilgilenir ve bu alanlara odaklanır. Örneğin motor planlamasından sorumlu sembol sıralamalarını öğrenmedeki bir problem, yazma, okuma, konuşma ve hecelemeyi de etkileyecektir.

 

BrainFit programları zihinsel kapasitenin artması ve öğrenme becerilerinin gelişmesiyle sonuçlanan zihin egzersizleri sayesinde öğrenme güçlüğünü

 

ortadan kaldırır. Zayıf alanların gelişmesiyle kişinin okuma, yazma, matematik veya algılama benzeri karmaşık görevlerde performans gösterme becerisi artar.

 

BrainFit programları kişiye özel olup her öğrencinin programı Zihin Check-Up sonucuna göre şekillenir. Zihin egzersizleri programlarının seviyeleri ise performansa dayalı artış gösterir. Gerek kişiye özel programın oluşturulması gerekse de

 

programların seviye artışları sistem tarafından belirlenir ve okullar arası uygulama ve değerlendirme kriterlerinde hiçbir farklılık olmaz. Seviyeler arası geçiş eğitmenin gözlemine göre değil öğrencinin performansının sisteme yansıması sayesinde mümkündür.

 

Kazanımlar

 

+ Akademik Başarı için gerekli olan Becerilerin Gelişimi

 

+ Dikkat Odaklanma Becerilerinin Gelişimi

 

+ Kısa süreli ve Uzun Süreli Hafıza Becerilerinin Gelişimi

 

+ Kaygı Kontrolünün ortadan kalkması ile sınavlarda başarı imkanı

 

+ Bağımsızlık, güven ve pozitif ruh hali kazanımı ile yaşamdan zevk alma

 

+ Mekansal ve Görsel Algı Becerilerinin Gelişimi

 

+ İşitsel Becerilerin Gelişimi

 

+ Psiko-Motor Becerilerin gelişimi

 

+ Yazı yazma becerilerinin gelişimi

 

+ Özgüven ve İletişim Becerilerinin Gelişimi

 

 

 

 

 

Dikkat, Hafıza, Algı

 

18-99 Yaş

 

BrainFit Senior
 

Bilim tüm fiziksel aktivitelerin beyin üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Vücut hareketleri ile tüm duyuların kullanımını birleştiren egzersizler neticesinde beynin yürütme, karar verme ve hafıza bölümlerini oluşturan bilişsel yapısı gelişir. Bu sayede beyin, fiziksel, duyusal ve nörolojik performansını arttırır, bulunduğu ortama uyum sağlar.

 

Program Hakkında
 

Geleneksel fitness hareketlerinin yeterli olmadığı fiziksel ve bilişsel aktivitelerin bir arada uygulanması ile katılımcının hareketlerinin sistem tarafından izlenmesi, gelişim için gerekli kriterleri oluşturan ve performansının egzersiz programını şekillendirdiği bir süreçtir.

 

SMART Senior (Duyusal Motor Aktivite ve Reaksiyon Eğitimi) gelişim sistemi beyin ile ilgili yapılan son araştırmalar neticesinde temellerini

 

nöroplastisite temelleri üzerine oturtmuş, bilim ve spor egzersizlerini birleştiren, beyin performansını arttırmaya yönelik interaktif etkinliklerin oluşturduğu bir yapıdadır.

 

Fiziksel aktivitelerin yanında masa başı aktiviteleri ile işitsel ve

 

görsel hafızanın çalıştırılır ve bu kapsamda belleğimizin daha hızlı tepkiler vermesini sağlanmış olur.

 

SMART Senior Programında yer alan fitness, kaba/ince motor becerileri, sosyal etkileşim, takım çalışması, görsel/işitsel hafıza etkinlikleri ile katılımcıların bilişsel becerilerinde kısa sürede gelişim gözlemlenir.

 

MCI (Minimal Kognitif Bozukluk) tan veya Alzheimer'ın ilk safhalarından etkilenen kişiler için, düzenli egzersiz bir öncelik olmalıdır.

 

Seattle'da 1740 katılımcının dahil olduğu 6 yıllık çalışmada, araştırmacılar Alzheimer'ın zihinleri egzersizle tanışmamış olan kişilerde, zihinleri egzersizle

tanışmış kişilerden 4 kat daha fazla beyin hasarı oluşturduğunu saptamışlardır. Bulgular fiziksel sağlığın hastalığın ilerlemesini yavaşlattığını gösteriyor.

 

Başka hiçbir şey şimdiye kadar bunama ya açılan savaşta böyle sürekli artan ve pozitif bir etkiyle gün yüzüne çıkamamıştı. Son günlerde ortaya çıkan bunama ve Alzheimer meditasyonları belirtilerin bazılarını hafifletebiliyor. Ama hastalığın ilerlemesini yavaşlatmıyorlar. Bunamaya açılan savaşta Kişisel stratejiye düzenli egzersizi de dahil ederek, vücut zindeliğini artırmakla kalmayıp, algısal becerilerinizi de koruyacaksınız.

 

Kazanımlar

 

Kısa süreli dikkat gerektiren etkinlik çalışmalarının tekrarı ile sürdürülebilir dikkatin artması

 

Ellerin, ayakların, kulakların, vestibüler denge sisteminin ve gözlerin uyarılması ile tam bir vücut egzersizlerinin yapılması

 

Dikkat, hafıza ve görsel algı etkinlikleri ile zihnin temel yapılarının çalıştırılması.

 

Başarı için yüksek seviyede dikkat ve odaklanma gerektiren etkinlikler

 

Koordinasyon, iletişim, etkileşim, tetikte bekleme, duyarlılık, empati, hızlı davranma, takım çalışması, paylaşım, başarı hissi ve mutluluk kazanımı gibi sosyal becerilerde gelişim.

Etiketler:

ekaakademi, zihin, analitik,